Převoz motorky v dodávce

Převoz motorky v dodávce

8.4. 2024

Převoz motorky v dodávce

Jak bezpečně převážet motorku v dodávce


Transport motorky dodávkou může vyvolávat obavy, zvláště pokud jde o bezpečnost a ochranu vašeho dvoukolového miláčka. Ať už se chystáte na závodní akci, převážíte motocykl na servis, nebo si jen chcete užít výlet v jiné části země, klíčem k úspěchu je pečlivá příprava a opatrnost v průběhu jízdy. Náš průvodce vás provede celým procesem od přípravy až po vyložení, abyste mohli svůj motocykl převážet rychle, efektivně a především bezpečně.


Před naložením: Příprava je polovina úspěchu

Vyčistěte a připravte dodávku

Začněte s vyčištěním nákladového prostoru dodávky, abyste odstranili všechny předměty, které by mohly motorku poškodit nebo způsobit její posunutí. Připravte si dostatek upevňovacích popruhů a, pokud je to možné, rampu pro snazší naložení. Chybí vám tohle vybavení? Rádi vám ho na převoz půjčíme! Motorku sice do dodávky dostanete i bez rampy, ale budete k tomu potřebovat pomoc další osoby a vždy je tam vyšší riziko poškození během nakládání a vykládání stroje. Před naložením motocykl ještě důkladně zkontrolujte - pokud by během přepravy bohužel motorka přece jen přišla k újmě, budete si tak stoprocentně jistí, že se nejedná o škodu z dřívějška, kterou jste jen přehlédli.


Nakládání motorky: Hlavně v klidu a s rozvahou

Samotné nakládání motorky je asi nejrizikovější moment celé její přepravy. Pomocí rampy bezpečně naložte motocykl do dodávky. Ujistěte se, že motocykl je během naložení pevně držen a udržován ve vzpřímené poloze. Ideálně umístěte motocykl uprostřed nákladového prostoru a proti směru jízdy, což zajišťuje lepší stabilitu během převozu. Je motorka v pořádku na palubě dodávky? Přichází čas na upevnění, základní kámen bezpečnosti během jízdy. I když to teď možná nevypadá, i malé nerovnosti nebo změna směru jízdy můžou se špatně upevněným nákladem v prostoru pěkně zamávat. Proto tenhle krok nepodceňujte. Motocykl upevněte minimálně dvěma popruhy, jedním kolem přední vidlice a druhým kolem zadní části. Popruhy pevně utáhněte, ale dejte pozor, aby nedošlo k poškození motocyklu. Zkontrolujte, zda je motocykl pevně a bezpečně upevněn. Chraňte citlivé části motocyklu pomocí ochranných podložek pod popruhy.


Vzhůru na cestu

Během cesty pravidelně kontrolujte, zda je motocykl stále pevně a bezpečně upevněn, zejména před dlouhými trasami nebo po zastávkách. Přizpůsobte svůj styl jízdy naloženému motocyklu, s vědomím zvýšeného rizika při prudkém brzdění nebo změnách směru.


Vykládání motorky: Velké finále

Po dosažení cíle vyložte motocykl stejně opatrně, jak jste ho naložili, aby nedošlo k jeho poškození nebo k vašemu zranění. Pomalu a opatrně sestupte s motocyklem po rampě, udržujte stabilitu a kontrolu nad motocyklem v každém okamžiku.

Náš průvodce poskytuje základní typy pro bezpečný převoz motocyklu, ale vždy je dobré vzít v úvahu specifika vašeho konkrétního stroje a dodávky. Některé motorky tak můžou vyžadovat další opatření v závislosti na jejich velikosti, hmotnosti nebo designu.

Pamatujte, že klid a příprava jsou vašimi nejlepšími spojenci při zajištění bezpečného převozu motorky (ale i jakéhokoliv jiného nákladu).


Bezpečnou cestu vám i vaší motorce a šťastný příjezd do cíle!

Půjčovna Návody

Zpět na výpis